Kostrådgivning

I dagens samhälle råder det en djungel av olika kostråd och dieter vilket kan göra det svårt att veta hur man egentligen ska äta. Ofta kan det tyckas att det som sagts vara nyttigt ena dagen basuneras ut som hälsoskadligt dagen därpå. Dessutom är det många av oss som har det stressigt i vardagen och då får inte handling, matlagning och matro alltid den prioritet som man kanske skulle vilja. Det finns även många sjukdomar och tillstånd där en anpassad kosthållning setts fungera både preventivt, men även förbättra själva prognosen.

Att få kostrådgivning hos oss innebär att vi tillsammans tar oss igenom djungeln, reder ut begreppen och anpassar din kost för att passa just dig, dina behov och dina mål. Precis som i fallet med personlig träning ser vi kostrådgivning som tillfällen för undervisning med det långsiktiga målet att du som individ ska bli självgående.

Vår kostrådgivare som jobbar med detta har en kandidatexamen i Kostvetenskap och är masterstudent vid Umeå Universitet. Han jobbar även hos oss som personlig tränare.

Kostrådgivning kan hjälpa dig med bland annat:

  • Förändring av kroppsvikt och kroppssammansättning
  • Hur du får en hälsosammare kosthållning och förbättrar din hälsostatus
  • Hur du ska äta vid särskilda diagnoser, problem och folkhälsosjukdomar
  • Hur du ska få ihop livspusslet med sund kosthållning i en annars stressig tillvaro

Kostrådgivning kan mycket väl utgöra en del av de PT-träffar som ingår när du första gången skaffar årskort på någon av våra anläggningar.