Styrketräning

Vi på Formtoppen tycker det är viktigt att komma ihåg att styrketräning inte bara ger dig starka och större muskler, utan det stärker även dina leder och skelett samt förbättrar din koordination och balans. Detta gör att du lättare undviker skador. Det liv vi lever idag med mycket inaktivitet och monotont arbete ger tyvärr också lätt upphov till muskulära obalanser som i sin tur leder till värk, smärta och stelhet. Men för individen kan rätt styrketräning där utgångspunkten är de svaga punkterna motverka detta och på så vis ge en mer kvalitativ vardag.

 

På Formtoppens gym har vi ett brett utbud av både styrketräningsmaskiner och fria vikter, men för att få en så effektiv och säker träning som möjligt rekommenderar vi att ni tar kontakt med någon av våra högskoleutbildade personliga tränare. Som ny medlem ger vi dig gärna lite tips och tricks så att du kommer igång eller tar dig vidare i din träning på rätt sätt. Vid behov hjälper vi även till att komponera ihop ett lättare träningsschema.

 

Här på Formtoppen använder vi oss av styrketräningsmaskiner från Life Fitness-serien Signature. Möjligheten för träning med fria vikter och träning med kroppen som motstånd är goda och vi har även en liten lugnare avdelning. Här finner du också våra HUR-maskiner – våra slitstarka klassiker som blivit någon av en snackis både bland gamla som nya medlemmar. På vårt gym har vi såklart också ett stort utbud av konditionsmaskiner från Life Fitness. Här finner du bland annat löpband, crosstrainers, trappmaskiner, konditionscyklar, spinningcyklar, roddmaskiner och stakmaskiner.       Ni är välkommen att besöka något av våra

Gym